FOKUS v prerezu še traja!

Torek, 31. maj 2011
Avtorji razstave Fokus v prerezu (na fotografiji manjka Peter Koštrun)

Avtorji razstave Fokus v prerezu (na fotografiji manjka Peter Koštrun)

Projekt z naslovom FOKUS V PREREZU, je skupinska pregledna fotografska razstava, na kateri sodelujejo mentorji fotografske delavnice Celje FOKUS (Emina Djukić, Gašper Domjan, Nik Jarh, Peter Koštrun, Katarina Sadovski, Antonio Živkovič), njim pa se je (kot mentor letošnje delavnice) pridružil tudi tajvanski fotograf Simon Chang. Kot nakazuje že sam naslov, je projekt zastavljen kot predstavitev preseka, prereza delovanja ustvarjalcev, ki kot medij svojega kreativnega izražanja uporabljajo izrazno moč fotografije.
Skupni nastop avtorjev v razstavišču ponuja obiskovalcu vpogled v problemska izhodišča posameznega avtorja, obenem pa je prav zaradi številnih motivacijskih problemsko-formalnih izhodišč moč videti širok razpon izraznih (z)možnosti sodobne fotografije.
Zaradi izrazne pestrosti in kvalitete je projekt izredno vabljiv ter simbolno predstavlja tudi uvod v poletno fotografsko delavnico, ki bo letos potekala že četrtič.

Otvoritev razstave bo v petek, 6.5. ob 20. uri v Galeriji Plevnik - Kronkowska na Razlagovi ulici 9 v Celju. Razstava bo na ogled do 4. 6. 2011.

Vabljeni!

V organizaciji Galerije Plevnik – Kronkowska in Zavoda FOKUS

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic