Fotografska razstava Andreja Lamuta

Torek, 25. junij 2013

atelje-galerija MIKADO
Slovenska cesta 6
​Ljubljana

 

 

Fotografije sestavljajo diplomsko delo Andreja Lamuta. Avtor se osredotoča na krajinsko fotografijo, serija črnobelih fotografij okolja, v katerem je odraščal, pa je refleksija na spremembe v okolju tako s topografskega kot vsebinskega središča. ”To okolje postane prostor intervencij, ki govorijo o avtorjevem pogledu na lokalno in širše globalno stanje duha. Dela se na prvi pogled spogledujejo s klasično krajino, a jih je avtor z načrtno umestitvijo figure v prostor uspel dvigniti na razumevanje krajine kot polja sodobne umetnosti,” projekt komentira profesor na ljubljanski ALUO docent Peter Koštrun.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic