Fotografska razstava Razpete misli

Petek, 28. avgust 2009
Razpete misli  - otvoritev  2. 9. 2009 ob 19. uri

Razpete misli - otvoritev 2. 9. 2009 ob 19. uri

V Galeriji v stolpu nad Pelikanovo potjo na Starem gradu Celje bo 2. 9. 2009 ob 19. uri otvoritev razstave mentorja  delavnice Celje FOKUS Nika Jarha. Avtor bo predstavil fotografije iz serije, ki še vedno nastaja na Krasu. Za to priložnost je posamezne fotografije združil v nove celote, ki z drugačnim pogledom na motive vnašajo svežino ter izpostavljajo nove poudarke in kontraste. Najprej razpirajo pogled, da mu lahko sledijo tudi misli.

Razstava bo na ogled do 13. 9. 2009, od četrtka - nedelje:  9.00 - 18.00.

Nik Jarh je celjski fotograf mlajše generacije (letnik 1983), ki po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo študij nadaljuje na Višji strokovni šoli Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani (program fotografija). Poleg udeležbe na skupinskih razstavah (npr: KUD Izbruh Kranj, 2004; Shrani kot/Save as, Likovni salon Celje, 2006; sodelovanje pri projektu Zadnja večerja superherojev Marka Požlepa, U3, Moderna galerija, Ljubljana, 2006; Enooki Celja, Stari grad Celje, 2008 in Železarski muzej Teharje, 2009), razstavlja tudi samostojno: Pod oboki, Celje, 2004; Superheroji osebno, Cafe Pilon - Galerija Photon, Ljubljana, 2007; Golden rats river, Internet kavarna Stane, Celje, 2007.
Kot udeleženec je večkrat razstavljal v okviru festivala Fotopub v Novem mestu, zadnji dve leti pa je kot mentor sodeloval na poletnih delavnicah Celje FOKUS. Ukvarja se s fotografijo v najširšem pomenu besede, sodeluje z umetniki z drugih področij, deluje tudi kot studijski fotograf.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic