Fotonični trenutki in trije natečaji

Sreda, 7. maj 2014

Prijavite se lahko v natečajih Portfolio Review, Ostanki mesta+foto Emona ter mednarodni fotografski natečaj za večerne projekcije v Atriju ZRC. Natečaje razpisujejo v okviru festivala sodobne fotografije Fotonični trenutki, ki ga bodo pripravili med 27.majem in 30.junijem v galeriji Photon in na različnih lokacijah po Ljubljani.

V Portfolio Review bo delo prijavljenih fotografov ovrednotilo 12 mednarodno uveljavljenih kustosov, predstavnikov festivalov, urednikov, galeristov, Založnikov in teoretikov skozi 20-minutne pogovore iz oči v oči. Žirija bo izbrala 40 portfeljev, izmed katerih bodo 7. junija določili zmagovalca, ta pa bo dobil priložnost, da svoja dela predstavi na samostojni razstavi v okviru festivala Fotonični trenutki 2016. Materiale je treba oddati do 19. maja.

Drugi fotografski natečaj so naslovili Ostanki mesta + foto Emona. Pričakujejo dela, ki bodo ponudila izvirni pogled na materialne ostanke in ostale sledi oblik življenja v antičnem času. Na natečaju izbrane fotografije bodo predstavljene na razstavah v Jakopičevem razstavišču v parku Tivoli ter na Krakovskem nabrežju v Ljubljani. Rok za oddajo materialov je 15. maj.

Mednarodni fotografski natečaj za večerne projekcije v Atriju ZRC pa je namenjen vsem, ki delujejo v polju avtorske fotografije. Izbrana dela ali serije bodo prikazani v sklopu večernih projekcij, ki se bodo v otvoritvenem tednu festivala predvajale v večernih urah v prijetnem ambientu Atrija ZRC na Novem trgu 2 v Ljubljani. Zmagovalec natečaja bo imel možnost samostojne razstave v Centru za sodobno fotografijo - Photon v letu 2015. Rok za oddajo materialov je 19. maj 2014

Več informacij o festivalu in natečajih najdete na spletni strani www.photonicmoments.net.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic