Fotografija tudi na novem portalu Fotosfera

Četrtek, 30. junij 2011
FotoSfera

FotoSfera

Na spletu je začel delovati nov portal Fotosfera, na katerem sta mesto našli avtorska in dokumentarna fotografij. Tam objavljajo članke, recenzije, umetnike sodobne fotografske umetnosti.
Ustvarjalci dokazujejo, da je pomen fotografije ostal trdno zasidran v očeh gledalcev, prepričani so, da je njen pomen iz leta v leto večji. Njihovo vodilo je, da spremenijo razmere na področju fotografije v Sloveniji na bolje. Za Fotosfero pa sami avtorji portala pravijo, da je prvi v državi, ki združuje področja avtorske in dokumentarne fotografije, raziskuje zgodovino fotografije, odkriva mlade talentirane fotografe, raziskuje fotografsko izraznost ter ponuja mesečne pogovore z znanimi slovenskimi fotografi in kustosi. Idejni vodje portala so Aleš Farčnik, Andrej Potrč, Žiga Gričnik.
 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic