Mentor Jaka Gasar

Petek, 14. april 2017

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu. Je zmagovalec na prvem festivalu Slovenia Press Photo za reportažo o finančni krizi z Wall Streeta,  večkratni zmagovalec v različnih kategorijah na istoimenskem festivalu in dvakratni dobitnik nagrade Čuvaj/Watchdog na natečaju društva novinarjev Slovenije. Od leta 1997 redno sodeluje s časopisno hišo Dnevnik. Njegove fotografije so objavljene v vseh najpomembnejših slovenskih časopisih in revijah. V svoji karieri se največ posveča socialno angažiranim temam ter temam, kjer lahko raziskuje in na svoj način interpretira njemu zanimive dogodke. Razstavlja tako doma kot v tujini. Rodil se je leta 1980 v Ljubljani, kjer živi in dela.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic