Mentor Primož Lukežič

Petek, 14. april 2017

S fotografijo se je začel profesionalno ukvarjati okoli leta 2008, pristop, ki ga ima do fotografije, pa ga je pripeljal do sodelovanja z refenčnimi klienti tako iz sveta umetnosti kot komercialnih naročnikov.
Leta 2015 je z novim študijskim letom, na povabilo Visoke šole za storitve, postal predavatelj predmeta Modna fotografija, kjer predava študentom drugega in tretjega letnika, prav tako pa vodi vaje v sklopu predmeta Kompozicija za študente prvih letnikov.

Stalno sodeluje s priznanimi slovenskimi kostumografi, modnimi oblikovalci, maskerji ter frizerji.
Njegove fotografije so bile objavljene v različnih slovenskih in tujih medijih, za sabo pa ima tudi že nekaj samostojnih ter skupinskih razstav, med drugimi v Galeriji  Zuccato v Poreču in Mestni galeriji Piran. Večkrat je bil povabljen, da predstavo svoje delo ter način dela. Med drugim je bil govorec na Behance portfolio review week v Ljubljani, na projektu EPY (European Photo Youth) v Mariboru, sodeloval pa je tudi na okrogli mizi v galeriji Fotografija ob predstavitvi knjige Urbana joga, skupaj z avtorico knjige Anjo Humljan, arhitektko Marušo Zorec, koreografinjo Jasno Knez ter fotografom Tonetom Stojkom.
Za sabo ima tudi kar nekaj mentoriranj na delavnicah, med drugimi na festivalu avtorske fotografije Celje Fokus.

Pri fotografiji mu je najbližja zvrst inscenirane cinematske fotografije, kjer neprestano išče napetost med subjektom in objekti v prostoru ter s tem ustvarja željeno naracijo.

Diplomiral je na temo Napetost med elementi pri inscenirani fotografiji.

Več njegovih del si lahko ogledate na spletni strani www.iamprimoz.com.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic