Mentor Primož Lukežič

Petek, 14. april 2017

S fotografijo se je začel profesionalno ukvarjati okoli leta 2008, pristop, ki ga ima do fotografije, pa ga je pripeljal do sodelovanja z refenčnimi klienti tako iz sveta umetnosti kot komercialnih naročnikov.
Leta 2015 je z novim študijskim letom, na povabilo Visoke šole za storitve, postal predavatelj predmeta Modna fotografija, kjer predava študentom drugega in tretjega letnika, prav tako pa vodi vaje v sklopu predmeta Kompozicija za študente prvih letnikov.

Stalno sodeluje s priznanimi slovenskimi kostumografi, modnimi oblikovalci, maskerji ter frizerji.
Njegove fotografije so bile objavljene v različnih slovenskih in tujih medijih, za sabo pa ima tudi že nekaj samostojnih ter skupinskih razstav, med drugimi v Galeriji  Zuccato v Poreču in Mestni galeriji Piran. Večkrat je bil povabljen, da predstavo svoje delo ter način dela. Med drugim je bil govorec na Behance portfolio review week v Ljubljani, na projektu EPY (European Photo Youth) v Mariboru, sodeloval pa je tudi na okrogli mizi v galeriji Fotografija ob predstavitvi knjige Urbana joga, skupaj z avtorico knjige Anjo Humljan, arhitektko Marušo Zorec, koreografinjo Jasno Knez ter fotografom Tonetom Stojkom.
Za sabo ima tudi kar nekaj mentoriranj na delavnicah, med drugimi na festivalu avtorske fotografije Celje Fokus.

Pri fotografiji mu je najbližja zvrst inscenirane cinematske fotografije, kjer neprestano išče napetost med subjektom in objekti v prostoru ter s tem ustvarja željeno naracijo.

Diplomiral je na temo Napetost med elementi pri inscenirani fotografiji.

Več njegovih del si lahko ogledate na spletni strani www.iamprimoz.com.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic