Osemnajsta postavitev razstave EMZIN

Sreda, 15. februar 2012

razstava Fotografija leta 2012 EMZIN
Cankarjev dom
Prešernova cesta 10
SI-1000 Ljubljana

prvo preddverje Cankarjevega doma, od 14. 2 do 9. 3 2012

Nagrajene fotografije in fotografije ožjega izbora fotografskega natečaja EMZIN bodo razstavljene v Prvem preddverju Cankarjevega doma od 14. februarja do 9. marca 2012.
Prva in druga nagrada na Emzinovem natečaju Fotografija leta 2012 sta v rokah Simona Changa, ki je bil eden izmed mentorjev lanske delavnice Celje FOKUS. Del tokrat nagrajene serije Midva je Chang ponudil že obiskovalcem razstave Fokus v prerezu, s katero smo napovedali lansko delavnico. 
 Tretjo nagrado so podelili Mateju Leskovšku za cikel Dež in nagrado za reportažno fotografijo. Njegova nagrajena reportaža je sestavljena iz cikla devetih fotografij, ki prikazujejo Titov skrivni nuklearni bunker, skrit v centralni Bosni.
Mentorica delavnice Celje FOKUS Emina Djukić se je uvrstila v letošnji ožji izbor poleg nje pa še nekaj drugih fotografov. Med njimi Celjana Tomaž Črnej in Robert Hutinski in ostali: Matija Brumen, Tomaž, Jaka Gasar, Peter Giodani, Melita Gjergjek, Danilo Jakovčič, Katarina Jazbec, Silva Karim, Nataša Košmerl, Nina Koželj, Marjan Krebelj, Mitja Ličar (dva opusa), Janko Mandić, Katja Kremenić, Alexander Pecnik, Janez Pelko, Svit Pintar, Nela Poberžnik, Matej Povše, Boštjan Pucelj, Bojan Velikonja in Šimen Zupančič.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic