Pogovor z mentorjem: Uroš Acman

Četrtek, 23. junij 2016

Ekipi mentorjev se je letos pridružil Uroš Acman. Iz fotografije je diplomiral na praški Akademiji lepih umetnosti FAMU in je poln koristnih znanj, ki jih bo delil z vami na Celje FOKUS.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?

Fotografija je najprej moj poklic. Gledano bolj splošno, pa mi pomeni najprimernejše orodje za izražanje lastnih vizualnih idej. O fotografiji obstaja precej stereotipov, ki se jim skušam izogibati.

Česa se najbolj veselite na delavnici Celje FOKUS?

Veselim se izkušenj s člani delavnic. Prav tako se veselim druženja in dobrih izdelkov.

Katera fotografija vam je ostala najbolj v spominu?

V tem trenutku imam v spominu fotografijo Merced river, ki jo je posnel Stephen Shore leta 1979 v nacionalnem parku Yosemite.

 

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic