Preplet fotografije in poezije

Torek, 10. september 2013

V sredo, 11. Septembra, ob 20. uri, bodo v mali galeriji Cankarjevega doma v Ljubljani spregovorile fotografije, ki se bodo prepletale z besedami. V projektu Iskanje obzorja ob Jaku Krambergerju sodeluje fotografinja Emina Djukić, sicer tudi letošnja umetniška vodja delavnice Celje FOKUS 2013.
Razstava je zasnovana kot sodelovanje dveh medijev in dveh avtorjev, torej fotografske podobe in poezije. Ob temeljnih vprašanjih se ukvarjata s krizo identitete posameznika v sodobni družbi in analizirata njegove možnosti. 33 fotografij in 33 besedil avtorjev, ki sta tudi sicer v partnerskem odnosu, je povezanih na različne načine, oba medija skupaj iščeta presečišče in ustvarjata možnosti novih pomenov.

Razstava bo na ogled do 13. oktobra 2013.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic