Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

Nedelja, 13. maj 2018

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv. Kako so mu bili kos, bodo avtorji razkrili v sproščenem pogovoru na okrogli mizi, ki bo pospremila odprtje razstave. V petek, 18. maja 2018, ob 19. uri v Celjskem mladinskem centru.

Projekt organizira Zavod FOKUS. V njem so se mladi soočili z vztrajnostjo tako v fotografiji kot življenju, hkrati jih je naloga spodbudila, da pogledajo na svoje mesto in življenje z malce drugačne perspektive.

Soočanje s tem izzivom bodo predstavili javnosti v sproščenem pogovoru na okrogli mizi v Celjskem mladinskem centru. Pogovor bo pospremil odprtje razstave fotografij. Sodelujoči na razstavi: Matic Gabriel, Rok Mlinar, Luka Pogorelz, Disa Sodelujoči na okrogli mizi: Matic Gabriel, Rok Mlinar, Luka Pogorelz, Disa Dizdarević, Tadej Perčič, Nina Lončarič.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic