Razstava Nova fotografija - perspektive

Četrtek, 14. julij 2011

Savinov likovni salon v Žalcu
Razstava bo odprta do 31. avgusta 2011, vsak dan razen nedelje
od 9. do 18. ure, ob sobotah od 9. do 13. ure.

 
 

V Savinovem likovnem salonu v Žalcu vse do 31. avgusta svoja dela razstavlja eden od pomembnejših ustvarjalcev s področja sodobne fotografije v Sloveniji Peter Koštrun. Je tudi mentor delavnice Celje FOKUS, kjer dela predvsem s fotografi, ki jih zanima koncept.
Razstavo v Savinovem likovnem salonu so zasnovali pluralno, saj poleg Koštruna na njej sodelujejo še Urša Cigler, Annibel Cunoldi Attems, Polona Demšar in Janez Vlachy. Kot je v spremni študiji kataloga k razstavi Nova fotografija-perspektive zapisal Boris Gorupič, lahko med avtorji prepoznamo skupna izhodišča predvsem v njihovi lastni iniciativi pri iskanju perspektiv novejše fotografije.
Razstava bo odprta do 31. avgusta 2011, vsak dan, razen nedelje, od 9. do 18. ure, ob sobotah od 9. do 13. ure.


 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic