Spregled na VIST-u

Sreda, 4. junij 2014

Spregled je izbor študentskih del avtorjev Oddelka za fotografijo na ljubljanskem VIST-u. Dela so uredili v tri sklope, ki odpirajo vpogled v povezavo ustvarjalnega dela s sodobno teorijo fotografije. V uvodnem delu gre za tradicionalno pojmovanje fotografije kot medija za beleženje dogodkov. V drugem sklopu prevladujejo metafore in simboli. Tretji sklop pa bo besedah kuratorja razstave Petra Raucha zavzema osrednje mesto razstave in se orientira na konstrukcijo fotografske podobe.

Sodelujoči avtorji: Adriana Aleksić, Ana Ambrož Strle, Peter Fettich, Jernej Čuček Gerbec, Anže Grabeljšek, Peter Gorenšek, Anja Hrnčič, Nataša Ilec, Davor Kralj, David Mencinger, Sara Kiršić, Bojan Mijatović, Žiga Palčar, Cherie Plausteiner, Andreja Prijatelj, Matjaž Rušt, Dare Sintič, Vedran Tomšič, Igor Vidic.

Razstavo so odprli 4. junija, dela pa bodo na ogled do 25. junija. Podrobnosti najdeš tukaj.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic