Svetovna razstava v Celju

Nedelja, 14. junij 2015

Na ogled so izjemne fotografije, ki jih je Weber posnel na policijski postaji v Ukrajini, med tem ko so marginalne prestopnike privedli na zaslišanje.

Razstava je dobila prvo nagrado World Press Photo Award leta 2012. Izdal je tudi istoimensko knjigo, ki je izšla leto pred tem in je praktično razprodana.

Slovesno zaprtje razstave bo v ponedeljek, 13. julija 2015, ob 18. uri med Celje FOKUS-festivalom avtorske fotografije.

 

Galerija Plevnik-Kronkowska

Razlagova ulica 9, Celje

Odpiralni čas:

torek-petek: 15.30 – 19. ure

sobota: 10.-12.ure

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic