Natečaj Slovenia Press Photo 2012

Petek, 24. februar 2012

Slovenski fotografi in fotoreporterji dnevno spremljajo mnoge dogodke in beležijo zanimive ter pretresljive zgodbe. Natečaj Slovenia Press Photo 2012 je priložnost za pregled fotoreporterskih dosežkov preteklega leta in je namenjen vsem profesionalnim in zahtevnim amaterskim fotografom s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Žirija mednarodnih strokovnjakov s področij fotožurnalizma in fotografije bo ob zaključku natečaja izbrala najboljša dela.
Na slavnostni podelitvi bodo razglasili nagrade za najboljšo fotografijo leta 2011, za najboljšo reportažo 2011, zmagovalno fotografijo letošnjega natečaja in zmagovalno reportažo natečaja v petih kategorijah. Fotografi se lahko za nagrade potegujejo v petih kategorijah - šport, novice, narava in okolje, zabava ter kultura in ljudje.

Prijava fotografij je do 29. februarja 2012 možna prek elektronskega obrazca. Najboljša dela slovenskih fotografov in fotoreporterjev, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo ob zaključku festivala Slovenia Press Photo 2012 na ogled na razstavi.


Letošnjo mednarodno žirijo sestavljajo:

  • Yuri Kozyrev (Noor Images), predsednik žirije
  • Gaia Tripoli (International Herrald Tribune)
  • Emilio Morenatti (The Associated Press)
  • Moises Saman (Magnum Photos)
     

vir: SPP Zavod za promocijo fotografije

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic