Povezave vredne klika

 • GALERIJA PHOTON - Ljubljanska galerija, ki deluje od leta 2003 in posebno pozornost namenja sodelovanju z umetniki in umetnicami, ki delujejo na področju sodobne fotografije in povezovanju s partnerji iz regije Srednje in Jugovzhodne Evrope.
  Galerija prireja tudi festival Mesec fotografije FOTONIČNITRENUTKI /PHOTONICMOMENTS , se ukvarja s pedagoško dejavnostjo (organizacija predavanj, vodstev, tečajev) in je dejavna na področju zastopanja raznih avtorjev in nasploh pri promociji fotografov, popularizaciji fotografije in informiranju ciljnih javnosti.

 • GALERIJA FOTOGRAFIJA - Privatna galerija iz Ljubljane, ki je specializirana za avtorsko fotografijo, deluje na področju organiziranja razstav, prodaje fotografij, projekcij fotografskih mojstrov in predstavitev njihovih projektov. Galerija deluje v Ljubljani.
   
 • FOTOGALERIJA STOLP - Fotogalerija Stolp ima svoje razstavne in druge strokovne prostore v židovskem stolpu na mariborskem Lentu Prva razstava v okviru galerije je bila izvedena davnega leta 1989, od takrat se razstave s čisto fotografsko vsebino vrstijo nepretrgoma.
   
 • FOTOSFERA - Portal o avtorski in dokumentarni fotografiji na slovenskem. Združuje članke, recenzije, umetnike sodobne fotografske umetnosti.
   
 • LUMINUS - Družba z več kot 10 letno tradicijo delovanja na področju fotografije in digitalnih vizualnih komunikacij nudi vrhunske izpise umetniških del kot so fotografije in grafike.
   
 • REVIJA FOTOGRAFIJA - Kakovosta revija o fotografiji, ki spremlja in predstavlja priznane avtorje iz slovenskega in širšega svetovnega modernega fotografskega prostora.
   
 • DIGITALNA KAMERA - Revija, namenjena tistim, ki želijo biti v koraku z najsodobnejšo fotografsko tehnologijo, programsko opremo in želijo spoznati različne fotografske tehnike.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic