Fotografski ogled mesta

Ogled mesta z Matijo Plevnikom

Ogled mesta z Matijo Plevnikom

torek, 4. julij ob 12.00; start pred Celjskim mladinskim centrom

Fotografski ogled mesta z umetnostnim zgodovinarjem in galeristom Matijo Plevnikom in obiskom Pelikanovega fotografskega ateljeja. Start pred Celjskim mladinskim centrom.


Celjski mladinski center
Mariborska cesta 2, Celje

Fotograf kot poklic: Foto Pelikan

Fotograf kot poklic: Foto Pelikan

Fotograf kot poklic: Foto Pelikan

torek, 4. julij ob 19:00; prostori Zgodovinskega arhiva Celje

Razstava skozi arhivsko gradivo, ki ga hrani Zgodovinski arhiv Celje, odpira fragmentarni vpogled v ozadje poslovanja celjske blagovne znamke Foto Pelikan. Fotografija poleg umetniške vrednosti vselej s seboj nosi tudi materialno ozadje. Preko dokumentov, ki se navezujejo na aktivnost fotografiranja in ozadja poslovanja fotografov se lahko odpre nova (pred)zgodba, ki  se naveže na fotografijo kot končni izdelek. Izbor gradiva je opravil dr. Borut Batagelj. Razstava bo na ogled do 1. septembra 2017.  

Zgodovinski arhiv Celje
Teharska cesta 1, Celje

Pasji dnevi. Fotografska razstava Ane Straže

Pasji dnevi. Fotografska razstava Ane Straže.

Pasji dnevi. Fotografska razstava Ane Straže.

sreda, 5. julij ob 19:00; Savinjsko nabrežje ob Mestni plaži

Večmedijski projekt bo ovekovečil štirinožce in njihove lastnike, ki so najbolj zvesti uporabniki zelenih mestnih površin. Sočasno z razstavnim projektom bo izhajal novičnik z naslovom Pasji dnevi, ki bo aktivno beležil odzive in dogajanje ob Savinjskem nabrežju in skupaj z razstavo povezal pasje sprehajalce v aktivne obiskovalce. Kurator razstave Matija Plevnik / v sodelovanju z Galerijo Plevnik - Kronkowska. Razstava bo na ogled do 1. septembra 2017.
 

Savinjsko nabrežje ob Mestni plaži

ART CRAWL

ART CRAWL

ART CRAWL

četrtek, 6. julij ob 21:00; start pred Celjskim mladinskim centrom

ART CRAWL. Projekcija fotografij po mestnih fasadah z ustvarjalci ob 10. obletnici Celje FOKUS. Lokacija: mestno središče, start Celjski mladinski center. 
 

 

Bufet Zlata jama
Gubčeva ulica 8, Celje

 

Najbolj osovražene fotografije v mestu

Najbolj osovražene fotografije v mestu

Najbolj osovražene fotografije v mestu

četrtek, 6. julij ob 23:00; Bufet Zlata jama

Razstava ponuja izbor fotografij, ki v mestu že dolgo veljajo za najbolj osovražene. Projekt predstavlja uporabnost fotografije v vsakdanjem življenju, obenem pa govori o temni strani urbanega življenja. Razstavo kurirata Urša Grahovac in Matic Razpet v sodelovanju z Galerijo Plevnik-Kronkowska. Razstava bo na ogled do 25. julija 2017.
 

Why So Serious? Fotografska razstava Jake Babnika

Why So Serious? Fotografska razstava Jake Babnika

Why So Serious? Fotografska razstava Jake Babnika

petek, 7. julij ob 19:00; Likovni salon Celje

Fotograf v novi seriji beleži očitne paradokse v zunanji podobi kulturne krajine, kjer živi in deluje. Namesto odločne izjave pa se v podobah zrcalijo nekatera poglavitna vprašanja v zvezi z urejanjem bivanjskega prostora. Zakaj se te navidez nelogične strukture pojavljajo in pritegnejo pozornost? Zakaj tako resno dojemati organizacijo lastnega življenja in prostora? Zakaj tovrstne absurdne situacije sprožajo zgražanje in posmeh? Razstavo kurira Miha Colner. Razstava bo na ogled do 3. septembra 2017. 

Likovni salon
Trg celjskih knezov 9, Celje

torek – petek: 11. - 18. ure
sobota: 11. - 18. ure
nedelja: 14. - 18. ure
ob ponedeljkih zaprto

 

Fotografiranje s Camero Obscuro

Fotografiranje s Camero Obscuro

Fotografiranje s Camero Obscuro

sobota, 8. julij med 10:00 - 12:00; Fotoatelje in galerija Pelikan

Fotografiranje s Camero Obscuro v steklenem fotografskem ateljeju Josipa Pelikana iz leta 1899. 
Muzej novejše zgodovine Celje, Pelikanov atelje
Razlagova ulica 5, Celje

 

Se vidimo! Razstava fotografij udeležencev Celje FOKUS 2017

Se vidimo!

Se vidimo!

sobota, 8. julij ob 21:00; Celjski mladinski ceter

Se vidimo! Razstava fotografij udeležencev Celje FOKUS 2017 in zaključni večer s projekcijo dela udeležencev fotografske delavnice. Celjski mladinski center
Mariborska cesta 2, Celje

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic